Back to home
.
Kategoria

Proste i łatwe

  • Liczba przepisów: 200
Grzanki z awokado z czarnym sezamem i płatkami chilli

Grzanki z awokado z czarnym sezamem i płatkami chilli

Grzanki z awokado posypane czarnym sezamem i płatkami chilli, to propozycja na coś pysznego, chrupiącego, zdrowego (ze względu na wartościowe awokado) i coś nowego. W wersji dietetycznej można zrobić grzanki bez użycia masła. Polecam na niedzielne śniadanie.
Czytaj przepis
Autor: Ania, 26 stycznia 2014
Ciasto bananowe
Ciasto bananowe

Ciasto bananowe

Ciasto z bananami to szybkie, proste i pyszne ciasto łyżką mieszane i co najważniejsze – ciasto, które zawsze wychodzi! Nie pamiętam już skąd ten przepis trafił do mnie, ale smak ciasta bananowego i łatwość przygotowania powoduje, iż każdy wraz z dokładką prosi koniecznie o tę recepturę :) Polecam wszystkim! W moim domu ciasto bananowe to…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 22 stycznia 2014
Kurczak z makaronem ryżowym i brokułem

Kurczak z makaronem ryżowym i brokułem

Przepisów na to szybkie danie z makaronem ryżowym ponoć w całej Azji jest bardzo wiele. Ja prezentuje przepis Gordona Ramsay’a pochodzący z książki “Gordon Ramsay’s Home Cooking”. Danie to pokazuje, jak pyszny i zdrowy może być fast food. Bo całe danie przyrządza się błyskawicznie. Kurczak z makaronem ryżowym i brokułem smakuje przepysznie. Na pewno często…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 18 stycznia 2014
Grillowany pstrąg w stylu Tandoori

Grillowany pstrąg w stylu Tandoori

Jemy zdecydowanie zbyt mało ryb. A szkoda, bo są bardzo zdrowe. Powinniśmy jadać ryby kilka razy w tygodniu, a jemy albo raz albo w cale. Dzisiejszy przepis – Grillowany pstrąg w stylu Tandoori – jest bardzo łatwy do przygotowania. Wystarczy zrobić marynatę, natrzeć nią pstrągi i zostawić w lodówce na minimum 30 minut. Potem już tylko usmażyć…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 16 stycznia 2014
Carpaccio z Ananasa z granatem, miętą i solą waniliową
Carpaccio z Ananasa z granatem, miętą i solą waniliową

Carpaccio z Ananasa z granatem, miętą i solą waniliową

Carpaccio z Ananasa to wyjątkowo soczysty, zdrowy i łatwy deser owocowy. A na dodatek pięknie się prezentuje! Robi wrażenie wizualne i smakowe! Zaskoczył wszystkich ciekawym smakiem, a to dzięki obecności soli waniliowej. Tak. Tak. Soli :) Zapewne niektórzy z Was słyszeli, iż dodatek soli np. do deseru czekoladowego podkreśla smak czekolady. Tak jest i w…
Czytaj przepis
Autor: Ania, 13 stycznia 2014
O mnie
Hej, mam na imię Ania.
Wyznaję zasadę: "najpierw należy poznać klasykę, aby móc tworzyć własne dzieła". Dlatego uwielbiam zgłębiać wiedzę naukową, uczyć się od największych światowych autorytetów, przerabiać masterclass'y. Poznaję tajniki, techniki gotowania. Uczę się jak wydobywać maksimum smaku z produktu i jak poprawnie go traktować. Jestem przeciwniczką sztucznych dodatków, sklepowych gotowców typu instant, fixów-śmiksów. Cenię sezonowość, lokalne i świeże produkty. Lubię zdrowo gotować na co dzień, ale od święta trochę "zgrzeszyć" ;) Jestem mamą, żoną i pracuje na pełen etat, dlatego najczęściej gustuję w prostych i szybkich daniach. W weekendy rozwijam skrzydła i gotuję bardziej ambitnie. Nie eksperymentuję w kuchni bez odpowiedniej wiedzy. Produktów nie łączę przypadkowo. Uwielbiam non stop dociekać "po co", "na co" i "dlaczego". Moja kuchnia musi być pyszna i taka właśnie jest Moja Delicja! Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie.
Signature
Reklamy

Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. więcej informacji

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Zamknij