P

Pierniczki

Pyszne korzenne pierniczki na mące żytniej razowej, wymieszanej z pszenną. Ulubione zaraz obok Pierniczków imbirowych. Można je przygotować na długo przed świętami lub 1-2 dni przed Wigilią.
Pierniczki pyszne są same, jak również udekorowane lukrem.

W piernikach i pierniczkach najbardziej lubię dodatek mąki żytniej razowej, która wspaniale wzbogaca takie wypieki w błonnik oraz witaminy i minerały. Dlatego zawsze na święta u nas, obok pierniczków pojawia się najlepszy Piernik, jaki  kiedykolwiek jadłam!

 

Pierniczki żytnie
Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (500 głosów) 500 głosy, średnia: 5,00 z 5500 głosy, średnia: 5,00 z 5500 głosy, średnia: 5,00 z 5500 głosy, średnia: 5,00 z 5500 głosy, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...

Dodaj komentarz