K

Kurczak pieczony z fasolą, porem i szpinakiem

Kurczak pieczony z fasolą, porem i szpinakiem to proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu danie, które pieczone jest w całości przy wykorzystaniu tylko jednej brytfanny.

Kawałki kurczaka (ja kupuję kurczaka w całości, następnie dzielę go na części a z korpusu przygotowuje wywar do innych dań) podsmażane są na brytfannie a następnie wraz z resztą składników pieczone w piekarniku.

W wersji FIT kawałki kurczaka pozbawiamy skóry. Jeśli natomiast pieczecie ze skórą, to należy pamiętać, aby  kawałki wkładać do pieca skórą do góry oraz aby nie polewać przyrumienionej skóry bulionem lub winem, gdyż nie będzie chrupiąca.

Przepis na “Kurczaka pieczonego z fasolą, porem i szpinakiem” pochodzi z najnowszej książki Gordona Ramsay’a “Ultimate Fit Food”. 

Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (1 głosów) 1 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *