N

Najlepsze Brownie na świecie – World’s Best Brownies

Najlepsze Brownie na świecie, czyli "World's Best Brownies"

Najlepsze Brownie na świecie, czyli “World’s Best Brownies” wg samego Gordona Ramsay’a. Przepis o dokładnie takiej nazwie, pochodzi z jednej z książek Gordona “Bread Street Kitchen“.

Brownie jest chrupiące z wierzchu, wilgotne i zbite w środku oraz obłędnie czekoladowe, dlatego ważna jest jakość używanych czekolad. Ciasto bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Nie wymaga używania miksera.

Brownie można jeść na ciepło i na zimno. My lubimy na ciepło, szczególnie odgrzewane na patelni po wyjęciu z zamrażalnika :). Ostudzone i pokrojone w kawałki można bowiem mrozić. Potem wystarczy porcję wrzucić na patelnię, przykryć i trzymać na małym ogniu 5-8 minut. Po tym czasie mamy ekspresowy, pyszny deser. Brownie to obowiązkowa propozycja dla czekożerców 😀

Sprawdźcie również brownie w świątecznej wersji, czyli “Brownie piernikowe z żurawiną“.

Tym, którzy kochają czekoladę polecam również “Wilgotne ciasto czekoladowe na czekoladzie bez miksera” oraz inne przepisy na “Ciasta Czekoladowe“.

Oceń przepis!
Średnia: 4,00 (23 głosów) 23 głosy, średnia: 4,00 z 523 głosy, średnia: 4,00 z 523 głosy, średnia: 4,00 z 523 głosy, średnia: 4,00 z 523 głosy, średnia: 4,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.