N

Najlepsze Brownie na świecie – World’s Best Brownies

Najlepsze Brownie na świecie, czyli "World's Best Brownies"

Najlepsze Brownie na świecie, czyli “World’s Best Brownies” wg samego Gordona Ramsay’a. Przepis o dokładnie takiej nazwie, pochodzi z jednej z książek Gordona “Bread Street Kitchen“.

Brownie jest chrupiące z wierzchu, wilgotne i zbite w środku oraz obłędnie czekoladowe, dlatego ważna jest jakość używanych czekolad. Ciasto bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Nie wymaga używania miksera.

Brownie można jeść na ciepło i na zimno. My lubimy na ciepło, szczególnie odgrzewane na patelni po wyjęciu z zamrażalnika :). Ostudzone i pokrojone w kawałki można bowiem mrozić. Potem wystarczy porcję wrzucić na patelnię, przykryć i trzymać na małym ogniu 5-8 minut. Po tym czasie mamy ekspresowy, pyszny deser. Brownie to obowiązkowa propozycja dla czekożerców 😀

Sprawdźcie również brownie w świątecznej wersji, czyli “Brownie piernikowe z żurawiną“.

Tym, którzy kochają czekoladę polecam również “Wilgotne ciasto czekoladowe na czekoladzie bez miksera” oraz inne przepisy na “Ciasta Czekoladowe“.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *