S

Stir fry – Makaron z papryką, marchewką i tofu

Szybki obiad? Na dodatek zdrowy, z warzywami, bez mięsa, najlepiej bezglutenowy … Taki właśnie jest mój dzisiejszy Stir Fry, czyli Smażony Makaron z papryką, marchewką, cukinią i tofu.

Określenie “smażony makaron” może odstraszać, bo kojarzy się ze smażeniem w głębokim tłuszczu lub z jego dużą ilością. Natomiast tutaj chodzi o tzw. “smażenie w woku”. Najpierw podsmażany jest czosnek i chili na niewielkiej ilości oleju, następnie dodawane jest tofu i reszta warzyw. Gdy warzywa będą al dente, wrzuca się namoczony wcześniej makaron, dodaje przyprawy, miesza i serwuje.

Prosto, szybko, lekko pikantnie.

Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej używaj bezglutenowych wersji sosów: sojowego tamari, bezglutenowego ostrygowego.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...

Dodaj komentarz