J

Jajka faszerowane z łososiem

Jajka faszerowane z łososiem, chrzanem, koperkiem i kaparami. Farsz przygotowuję z żółtek, które rozgniatam widelcem i mieszam z jogurtem naturalnym, chrzanem ze słoiczka i siekanym koperkiem.

Ponieważ moje “Jajka faszerowane z łososiem” podaję w formie koreczków, specjalnie do farszu dodaję jogurt naturalny, a nie ciężki majonez. Dzięki temu zjedzenie takiego koreczka, nie zapycha nas i zostawia miejsce na inne przekąski 🙂

Kluczowe jest jednak dodanie kaparów, które podbiją smak i razem z chrzanem ukryją kwaśny posmak jogurtu naturalnego. Dlatego ich nie pomijajcie – bez względu na to, czy je lubicie czy nie. Kaparów nie dodaję jednak do farszu. Chowam po 2 sztuki bezpośrednio pod łososiem 🙂

Jajka faszerowane z łososiem polecam nie tylko na święta Wielkiej Nocy, ale również na wszelkie imprezy, w tym na domowego Sylwestra.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...

Dodaj komentarz