Świąteczny drink z whisky i rumem

Świąteczny drink z whisky i rumem

Nie lubię whisky, ale od tego drinka nie umiałam się oderwać 🙂 Może dlatego, że bardzo przypomina mi mojego ulubionego Baileys’a 🙂 Świąteczny drink na bazie mleka i słodkiej śmietanki, aromatyzowany wanilią, z whisky i ciemnym rumem. Obowiązkowo oprószony odrobiną świeżo tartej gałki muszkatołowej.

Drink najlepszy jest po lekkim zmrożeniu, dlatego przed podaniem mrozi się go z 3-4 godziny, aby trochę zgęstniał. Polecam na święta, ale również świetnie się sprawdzi na Sylwestra, Walentynki lub romantyczne spotkanie we dwoje. Drink wystarczy dla 6-7 osób, a jeśli go podacie w mniejszych szklankach to spróbuje go więcej osób 🙂 Jeśli jednak potrzebujecie tylko 2 porcje, to podzielcie wszystkie składniki na 3 (czyli pomińcie mnożnik z przepisu).

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz