Świąteczny drink z whisky i rumem

Nie lubię whisky, ale od tego drinka nie umiałam się oderwać 🙂 Może dlatego, że bardzo przypomina mi mojego ulubionego Baileys’a 🙂 Świąteczny drink na bazie mleka i słodkiej śmietanki, aromatyzowany wanilią, z whisky i ciemnym rumem. Obowiązkowo oprószony odrobiną świeżo tartej gałki muszkatołowej.

Drink najlepszy jest po lekkim zmrożeniu, dlatego przed podaniem mrozi się go z 3-4 godziny, aby trochę zgęstniał. Polecam na święta, ale również świetnie się sprawdzi na Sylwestra, Walentynki lub romantyczne spotkanie we dwoje. Drink wystarczy dla 6-7 osób, a jeśli go podacie w mniejszych szklankach to spróbuje go więcej osób 🙂 Jeśli jednak potrzebujecie tylko 2 porcje, to podzielcie wszystkie składniki na 3 (czyli pomińcie mnożnik z przepisu).

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *