P

Posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu

Dodaj do Ulubionych

Prosty i szybki do przygotowania dodatek do kanapek, sałatek, koktajli. Zdrowa posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu. Prażenie nasion wydobywa smak i aromat, a zwyczajne dania nimi posypane nabierają nowego wymiaru 🙂

Składniki:

  • 1 łyżka łuskanego słonecznika
  • 1 łyżka maku
  • 1 łyżka białego sezamu

 

Przygotowanie

  1. Przygotować posypkę: Na suchej patelni teflonowej uprażyć słonecznik, mak i sezam, często mieszając (nasiona mają lekko się zezłocić – uważać, aby nie przypalić). 
    • 1 łyżka łuskanego słonecznika
    • 1 łyżka maku
    • 1 łyżka białego sezamu
  2. Gotową posypkę stosować jako dodatek do sałatek lub kanapek.

Posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *