P

Posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu

Dodaj do Ulubionych

Prosty i szybki do przygotowania dodatek do kanapek, sałatek, koktajli. Zdrowa posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu. Prażenie nasion wydobywa smak i aromat, a zwyczajne dania nimi posypane nabierają nowego wymiaru 🙂

Składniki:

  • 1 łyżka łuskanego słonecznika
  • 1 łyżka maku
  • 1 łyżka białego sezamu

 

Przygotowanie

  1. Przygotować posypkę: Na suchej patelni teflonowej uprażyć słonecznik, mak i sezam, często mieszając (nasiona mają lekko się zezłocić – uważać, aby nie przypalić). 
    • 1 łyżka łuskanego słonecznika
    • 1 łyżka maku
    • 1 łyżka białego sezamu
  2. Gotową posypkę stosować jako dodatek do sałatek lub kanapek.

Posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz