B

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony – mocny i intensywny barszcz ugotowany na burakach pieczonych w piekarniku z dodatkiem garści suszonych grzybów. Pyszny i rozgrzewający. Ulubiony przez całą rodzinę, szczególnie w okolicach Bożego Narodzenia, gdzie gotuję go w wersji bez majeranku (zobacz “Wigilijny barszcz z pieczonych buraków“).

Czysty Barszcz czerwony wspaniale smakuje z domowymi uszkami z grzybami, jak również podawany z pieczonymi uszkami z ciasta kruchego czy kawałkiem ciepłego

kulebiaka z kapustą i pieczarkami.

Barszcz czerwony polecam na obiad lub kolację. Świetnie rozgrzeje nas i doda energii w pochmurne i chłodne dni.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz