W

Wegańskie, zdrowe batony z płatkami owsianymi, masłem orzechowym i bakaliami

Zdrowe batony z płatkami owsianymi, masłem orzechowym i bakaliami

Zdrowe batony z płatkami owsianymi, masłem orzechowym i bakaliami takimi jak: daktyle, żurawina, orzechy włoskie i orzechy nerkowca. Pyszna, zdrowa, wegańska przekąska bez białego rafinowanego cukru, bez glutenu (w diecie BG należy użyć płatków owsianych bezglutenowych, a w przypadku diety wegańskiej – bez miodu) i bez pieczenia.

Batony lubię trzymać w zamrażalniku. Po wyjęciu z niego nie są zmrożone na kamień, mają idealną twardość do spożywania od razu. Trzymane w lodówce będą bardziej miękkie.

Polecam na piknik, na majówkę, w podróż, na drugie śniadanie do szkoły lub pracy (zabrać w pojemniku termoizolacyjnym i trzymać najlepiej w chłodzie, gdyż w cieple masło orzechowe się rozpuści). Batoniki można również upiec i polać polewą czekoladową. Przepis tutaj.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz