K

Koktajl z burakiem, bananem i imbirem – bez cukru i nabiału

Pyszny, pożywny “Koktajl z burakiem, bananem i imbirem” na mleku roślinnym z delikatnymi i słodkawymi orzechami nerkowca. Idealny na drugie śniadanie. Sprawdzi się również na podwieczorek.

Koktajl przygotowany jest z surowego buraka i dojrzałego banana, które miksujemy z moim ulubionym mlekiem migdałowym. Smoothie jest bez cukru (słodyczy nadaje dojrzały banan) oraz bez nabiału.

Burak ma właściwości oczyszczające oraz odkwaszające dlatego koktajle z jego udziałem polecane są w dietach detoksykacyjnych. Dzięki obecności orzechów nerkowca koktajl jest bardziej sycący oraz bogatszy w witaminy z grupy B, magnez, cynk, miedź, potas, fosfor, wapń, białko oraz zdrowe tłuszcze.

Po inne przepisy na pyszne koktajle zapraszam tutaj. Polecam również:

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.