Back to home
.
Kategoria

Muffinki i Babeczki

  • Liczba przepisów: 14
Książka z moimi 55 przepisami na Desery i Przetwory bez cukru

Książka z moimi 55 przepisami na Desery i Przetwory bez cukru

“Owocowe historie. Desery i Przetwory bez cukru” to najnowsza książka, której jestem współautorem. Specjalnie na jej potrzeby przygotowałam i samodzielnie sfotografowałam 55 pysznych potraw z owocami w roli głównej, w tym 35 deserów i 20 przetworów w wersji bez białego cukru. Znajdziecie w niej m.in. moje przepisy na torcik gofrowy i torcik z pankejków, tarty,…
Czytaj przepis
Wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami

Wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami

Proste i szybkie wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami, udekorowane bitą śmietaną i kolorowymi jajeczkami. Ciasto na muffinki jest bez białego cukru. Zamiast niego jest miód i słodycz pochodząca z dojrzałych bananów. Muffinki przygotowane wg mojej ulubionej metody bez miksera. Bitą śmietaną dekorujemy bezpośrednio przed podaniem. 
Czytaj przepis
Jaja wielkanocne z makiem – babeczki na Wielkanoc

Jaja wielkanocne z makiem – babeczki na Wielkanoc

Święta Wielkiej Nocy już niedługo. Jeśli szukacie prostego i szybkiego przepisu na wielkanocne smakołyki, to ten przepis jest dla Was. Jaja wielkanocne z makiem, czyli makowe babeczki na Wielkanoc. Proste ciasto bez miksera, wykorzystujące otwartą masę makową. Jeśli nie macie formy silikonowej w kształcie dużych jaj, możecie skorzystać z formy do muffin. Koniecznie jednak będzie skrócenie…
Czytaj przepis
Muffinki czekoladowe – bez miksera

Muffinki czekoladowe – bez miksera

Proste muffinki czekoladowe na prawdziwej czekoladzie, oblane mleczną czekoladą i posypane chrupiącymi kawałkami surowego kakao. Pyszne, wilgotne, rozpływające się w ustach. Przepis na muffiny bez miksera.
Czytaj przepis
Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera

Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera

Muffiny daktylowe z kokosem bez białego cukru, przygotowane wg. mojej ulubionej i mega szybkiej metody, czyli bez miksera. Jedynie potrzebny jest blender ręczny, aby zmiksować daktyle z wodą (ale można to zrobić wcześniej – np. u kogoś, kto ma blender i zmiksowane daktyle przywieźć w słoiczku :) ). Resztę ciasta na muffiny przygotujemy mieszając składniki łyżką….
Czytaj przepis
Zdrowe muffinki na mące kokosowej – bez cukru, bez glutenu

Zdrowe muffinki na mące kokosowej – bez cukru, bez glutenu

Jeśli preferujecie zdrową kuchnię bez glutenu, pozbawioną rafinowanego cukru, a jednocześnie cenicie prostotę i szybkość przygotowania, to ten przepis stworzyłam specjalnie dla Was. Zdrowe muffiny na mące kokosowej przygotujecie w parę minut i to bez użycia miksera. Muffinki są bardzo delikatne, mięciutkie i lekkie. Idealnie komponują się z chmurką bitej śmietany i świeżymi borówkami. Polecam!
Czytaj przepis
Muffinki cytrynowe – najlepsze – wersja bez miksera

Muffinki cytrynowe – najlepsze – wersja bez miksera

Kiedy w końcu opracowałam przepis na najlepsze Muffinki cytrynowe, który zamieszczałam parę dni temu na blogu, nie osiadłam na laurach :) Wręcz przeciwnie, postanowiłam zrobić wersję Muffinek cytrynowych dla tych wszystkich pracusiów, którzy nigdy nie mają czasu. Dla tych, którzy wolą wypieki szybkie i proste w przygotowaniu, bez użycia miksera i bez czekania, aż składniki…
Czytaj przepis
Muffinki cytrynowe – najlepsze

Muffinki cytrynowe – najlepsze

Muffinki cytrynowe to moje najpyszniejsze muffinki, jakie robiłam. The best of the best :) Mięciutkie, delikatne, rozpływające się w ustach i obłędnie cytrynowe. Robię je z podwójnej porcji, bo są tak pyszne, że na jednej nie można skończyć. Lądują na mojej liście TOP5 z deserami na pierwsze miejsce ex aequo z Tiramisu (tym w wersji…
Czytaj przepis
Deser z czerstwych muffinek z jagodami

Deser z czerstwych muffinek z jagodami

Deser z czerstwych muffinek z jagodami to banalnie prosty i mega szybki deser. Jest moim sposobem na wykorzystanie babeczek, które straciły już swoją świeżość i nie mają chętnych do konsumpcji. Zamiast muffinek możecie wykorzystać kawałki starszego ciasta. Ja w swoim deserze użyłam muffinek z borówkami, które przygotowuje się bez użycia miksera.
Czytaj przepis
Owsiane muffiny z suszoną morelą i orzechami włoskimi

Owsiane muffiny z suszoną morelą i orzechami włoskimi

Owsiane muffiny z suszoną morelą i orzechami włoskimi zrobiłam mojej 3-letniej Córci, która zaniosła je do przedszkola z okazji swoich 3 urodzin. Muffiny są zdrowe, pożywne i bez cukru. Naturalnym słodzikiem jest bowiem dobrej jakości miód. Muffiny zawierają płatki owsiane, jogurt naturalny oraz wspomnianą wyżej suszoną morelę i posiekane orzechy włoskie. Na dodatek muffinki robi…
Czytaj przepis
Muffinki z gruszką i chrupiącą granolą
Muffinki z gruszką i chrupiącą granolą

Muffinki z gruszką i chrupiącą granolą

Pyszne muffinki z gruszkami, posypane chrupiącą granolą to kolejna propozycja z mojej ulubionej książki Gordona Ramsay’a “Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking”. Jak większość przepisów Gordona, również i ten okazał się trafiony. Chrupiąca granola świetnie komponuje się z wilgotnym środkiem babeczek.
Czytaj przepis
Maślane wielkanocne babeczki drożdżowe

Maślane wielkanocne babeczki drożdżowe

Pyszne maślane babeczki drożdżowe. Idealne do wielkanocnego koszyczka. Jeszcze ciepłe rozpływają się w ustach i trudno się nim wtedy oprzeć :) Wielkanocne babeczki to nasz must have każdej Wielkanocy :)
Czytaj przepis
Maślankowe muffiny z jabłkiem

Maślankowe muffiny z jabłkiem

Mój Mąż powiedział, że to najlepsze mufiinki jakie do tej pory jadł. A robiłam już ich trochę :) Muszę przyznać, że mi też najbardziej smakują. Smak jabłek i cynamonu jest tutaj wyjątkowo intensywny. Muffinki są bardzo wilgotne i delikatne. Przepis pochodzi z książki “Muffiny. Małe, ale za to przepyszne”. Polecam wszystkim wielbicielom muffinek :)
Czytaj przepis
Muffinki kakaowe

Muffinki kakaowe

Uwielbiam muffinki. Głównie dlatego, że są szybkie w przygotowaniu, krótko się pieką i wybornie smakują. Dziwię się, że nigdy wcześniej ich nie robiłam. W sumie, to gdyby nie promocja w markecie na blaszkę do ich pieczenia, świat muffin dalej pozostałby przeze mnie nie odkryty :) Przepis na te mufinki znalazłam na blogu “Przy dużym stole”…
Czytaj przepis
O mnie
Hej, mam na imię Ania.
Wyznaję zasadę: "najpierw należy poznać klasykę, aby móc tworzyć własne dzieła". Dlatego uwielbiam zgłębiać wiedzę naukową, uczyć się od największych światowych autorytetów, przerabiać masterclass'y. Poznaję tajniki, techniki gotowania. Uczę się jak wydobywać maksimum smaku z produktu i jak poprawnie go traktować. Jestem przeciwniczką sztucznych dodatków, sklepowych gotowców typu instant, fixów-śmiksów. Cenię sezonowość, lokalne i świeże produkty. Lubię zdrowo gotować na co dzień, ale od święta trochę "zgrzeszyć" ;) Jestem mamą, żoną i pracuje na pełen etat, dlatego najczęściej gustuję w prostych i szybkich daniach. W weekendy rozwijam skrzydła i gotuję bardziej ambitnie. Nie eksperymentuję w kuchni bez odpowiedniej wiedzy. Produktów nie łączę przypadkowo. Uwielbiam non stop dociekać "po co", "na co" i "dlaczego". Moja kuchnia musi być pyszna i taka właśnie jest Moja Delicja! Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie.
Signature
Kategorie
Reklamy