G

Granola z sezamem, pestkami dyni i cynamonem

Chrupiąca granola pieczona w piekarniku z ziarnami sezamu, pestkami dyni i cynamonem. Słodzona miodem i syropem z agawy. Prosta i szybka w przygotowaniu. To nasza ulubiona granola (obok granoli z patelni).

Córeczka uwielbia wcinać ją bez żadnych dodatków, tak prosto z talerzyka. Granolę jadamy z owocami, jogurtem lub mlekiem (ja polubiłam ostatnio z mlekiem owsianym lub sojowym). Używamy jako posypkę do lodów i deserów. Dodatek cynamonu nadaje płatkom ciemniejszy odcień. Smak cynamonu jest delikatnie wyczuwalny, a to oznacza, że granola nie jest mocno cynamonowa.

Z otrzymanych składników wychodzi więcej niż litrowy słoik gotowej granoli. 

Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (2 głosów) 2 głosy, średnia: 5,00 z 52 głosy, średnia: 5,00 z 52 głosy, średnia: 5,00 z 52 głosy, średnia: 5,00 z 52 głosy, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...

Dodaj komentarz