G

Granola z sezamem, pestkami dyni i cynamonem

Chrupiąca granola pieczona w piekarniku z ziarnami sezamu, pestkami dyni i cynamonem. Słodzona miodem i syropem z agawy. Prosta i szybka w przygotowaniu. To nasza ulubiona granola (obok granoli z patelni).

Córeczka uwielbia wcinać ją bez żadnych dodatków, tak prosto z talerzyka. Granolę jadamy z owocami, jogurtem lub mlekiem (ja polubiłam ostatnio z mlekiem owsianym lub sojowym). Używamy jako posypkę do lodów i deserów. Dodatek cynamonu nadaje płatkom ciemniejszy odcień. Smak cynamonu jest delikatnie wyczuwalny, a to oznacza, że granola nie jest mocno cynamonowa.

Z otrzymanych składników wychodzi więcej niż litrowy słoik gotowej granoli. 

Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (1 głosów) 1 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *