G

Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy

Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy

Moje ulubione, zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie to ostatnio “Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy“. Uwielbiam ją za cynamonowy smak (wymieszana z mlekiem smakuje jak popularne sklepowe CiniMinis), za szybkość w przygotowaniu (mogę ją zrobić rano w parę minut), za słodycz, pochodzącą od miodu oraz za niebywałą chrupkość.

Szybko i bardzo prosto się ją przygotowuje. Wystarczy na patelni rozpuścić odrobinę oleju kokosowego, wsypać płatki płatki owsiane i uprażyć, aż nabiorą jasnego, złotego koloru. Potem dodaje się miód, po chwili zestawia się z ognia i miesza z dodatkami takimi jak cynamon, płatki migdałów i jagody goi (lub żurawina czy rodzynki).

Granola szybko ostyga i robi się bardzo chrupiąca. Można ją podawać z dowolnymi dodatkami: z mlekiem, jogurtem, sokami, owocami, koktajlami, lodami.  Jeśli chcecie sprawić przyjemność swojej bliskiej połowie podajcie granolę w kieliszku, np. z jogurtem naturalnym.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
  1. Pingback:Granola z sezamem, pestkami dyni i cynamonem | Moja Delicja

Dodaj komentarz