H

Hit na Wielkanoc – Sernik w słoiku

Sernik w słoiku

Sernik w słoiku z zatopionymi malinami i pysznym herbatnikiem oblanym czekoladą. Pięknie wygląda i pysznie smakuje sam, jak również z bitą śmietaną, adwokatem i chrupiącymi, czekoladowymi jajeczkami. Ozdobiony świeżymi owocami i listkiem mięty lub melisy.

Sernik w słoiku to mój kolejny pomysł na zbliżające się Święta Wielkiej Nocy. Zamiast piec sernik w metalowej formie, piekę go w szklanych słoiczkach (polecam tylko oryginalne wecki – inne mogą pękać).

Słoiczki mają szczelne, wygodne zamknięcia, dlatego po ostudzeniu chowam je zamknięte do lodówki i mam pewność, że żadne zapachy ani z lodówki, ani z metalowej formy nie przejdą do ciasta (serniki pieczone i trzymane w metalowej formie, mają bowiem taki nieprzyjemny metaliczny posmak w miejscu zetknięcia z formą).

Sernik w słoiku, dzięki szczelnemu zamknięciu można przygotować nawet 2-3 dni wcześniej, co się sprawdza u nas, gdzie po 3 dniach mamy kolejne pyszne, indywidualne porcje ciasta dla każdego domownika.

Polecam zarówno na Wielkanoc, jak i na co dzień.
Zobacz również “Ciasto w słoiku”, czyli pyszne cytrynowe ciasto pieczone w słoiku.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...

Dodaj komentarz