D

Drożdżówki z truskawkami i kruszonką (z mrożonymi truskawkami)

Drożdżówki z truskawkami i kruszonką (z mrożonymi truskawkami)

Wyobraźcie sobie taki scenariusz: w sobotę wieczorem zagniatacie ciasto, a w niedzielę rano, swojej rodzince, na śniadanie podajecie świeżo upieczone, chrupiące i pachnące drożdżówki  🙂 Ja sobie kiedyś wyobraziłam taki poranek i to zmotywowało mnie do ich upieczenia.

Przygotowanie drożdżówek podzielone na dwa dni jest bardzo fajne, ale oczywiście możecie przygotować wszystko jednego dnia.

Drożdżówki z truskawkami i kruszonką” zimą piekę z mrożonych truskawek, ale latem można użyć świeżych. Jeśli chcemy podzielić przygotowanie na dwa dni, to wieczorem przygotowujemy kruszonkę, zagniatamy ciasto i chowamy na noc do lodówki. Na drugi dzień rano formujemy kulki, wypełniamy truskawkami, posypujemy gotową kruszonką i pieczemy.

Otrzymujemy pyszne, rozpływające się w ustach, chrupiące i świeżutkie drożdżówki 🙂

Jeśli interesują Was inne ciasta z owocami, to zapraszam do działu “Ciasta z owocami“. Polecam również proste ciasta bez miksera – ciasta łyżką mieszane, takie jak: “Ciasto z truskawkami“, “Ciasto z rabarbarem i kruszonką“, “Ciasto cytrynowe” czy najpopularniejsze na blogu “Ciasto bananowe“.

Oceń przepis!
Średnia: 4,99 (314 głosów) 314 głosy, średnia: 4,99 z 5314 głosy, średnia: 4,99 z 5314 głosy, średnia: 4,99 z 5314 głosy, średnia: 4,99 z 5314 głosy, średnia: 4,99 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz