Z

Zapiekanka makaronowa z jabłkami, serem i cynamonem

Zapiekanka makaronowa z jabłkami, serem i cynamonem

Prosta zapiekanka makaronowa z jabłkami, białym serem, żurawiną i cynamonem, posypana płatkami migdałowymi. Jesienne danie na słodko. Dość łatwe i szybkie w przygotowaniu (nie licząc pieczenia). W czasie gotowania makaronu nagrzewamy piekarnik, ścieramy jabłka i roztapiamy masło. Następnie mieszamy wszystkie składniki i przekładamy do naczynia. Zapiekamy w piecu pod przykryciem.

Po niecałej godzinie mamy pyszny i sycący obiad na słodko dla wielu osób. Do tej zapiekanki używam takiego makaronu tagliatelle z cynamonem. Jeśli takiego nie dostaniecie, użyjcie zwykłego tagliatelle i po ugotowaniu i zalaniu masłem, dodajcie łyżeczkę cynamonu mielonego (najpierw wsypcie pół łyżeczki, wymieszajcie i spróbujcie – jeśli makaron będzie mało cynamonowy, dajcie więcej). Pamiętać należy, że do makaronu dojdzie cała micha innych składników, które “rozrzedzą” smak cynamonu.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz