S

Sałatka z grillowanego sera Halloumi, brzoskwiń i szpinaku

Sałatka z grillowanego sera Halloumi, brzoskwiń i szpinaku

Sałatka z grillowanego sera Halloumi, grillowanych brzoskwiń ze szpinakiem i pomidorami. Ser Halloumi kroimy w plastry i grillujemy razem z kawałkami brzoskwiń polanymi miodem. Ja korzystam z patelni grillowej, ale składniki można przygotować również na grillu. Sałatkę polewamy cytrynowym dressingiem i posypujemy świeżą miętą, która fajnie przełamuje słodycz sałatki.

Ser Halloumi to cypryjski ser produkowany z mleka owczego lub mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego. W konsystencji przypomina oscypka i podobnie “skrzypi” między zębami (jak oscypki podrabiane – te prawdziwe ponoć “nie skrzypią”). Nie jest to jednak ser wędzony, ale jest równie słony. Dzięki swojej strukturze i wysokiej temperaturze topnienia idealnie nadaje się do smażenia lub grillowania.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
151 Udostępnień

Dodaj komentarz