T

Tortelloni z domowym pesto pietruszkowym i prażonym słonecznikiem

Dodaj do Ulubionych

Tortelloni najlepiej zrobić samemu. Jeśli nie mamy czasu, możemy w ostateczności skusić się na te sklepowe. Przyznam szczerze, że nie lubię dań gotowych – kupowanych. Nie należą do zdrowych i nigdy nie możemy być pewni z czego się składają. Czasem jednak jesteśmy tak bardzo zaganiani, iż nie mamy wyboru (jak ja dzisiaj). Warto jednak takie danie wzbogacić w coś pożywnego. Dzisiejsze tortelloni nadziewane serem Ricotta i szpinakiem podaję z domowym Pesto pietruszkowym i prażonym słonecznikiem. Przepis na pesto znajdziecie tutaj.

Składniki:

(2 porcje)

  • 2-3 łyżki domowego pesto pietruszkowego (z prażonym słonecznikiem lub orzechami nerkowca)
  • 250 g pierożków Tortelloni (np. nadziewanych serem Ricotta i szpinakiem)
  • 1 łyżka startego parmezanu lub grana padano

 

Przygotowanie:

Tortelloni ugotować w osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzić.

Przełożyć z powrotem do garnka w którym się gotowały, dodać pesto i dobrze wymieszać.
Przenieść na talerze, posypać tartym parmezanem.

Podawać gorące.

 

 

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz