Site icon Moja Delicja

Tortelloni z domowym pesto pietruszkowym i prażonym słonecznikiem

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Tortelloni najlepiej zrobić samemu. Jeśli nie mamy czasu, możemy w ostateczności skusić się na te sklepowe. Przyznam szczerze, że nie lubię dań gotowych – kupowanych. Nie należą do zdrowych i nigdy nie możemy być pewni z czego się składają. Czasem jednak jesteśmy tak bardzo zaganiani, iż nie mamy wyboru (jak ja dzisiaj). Warto jednak takie danie wzbogacić w coś pożywnego. Dzisiejsze tortelloni nadziewane serem Ricotta i szpinakiem podaję z domowym Pesto pietruszkowym i prażonym słonecznikiem. Przepis na pesto znajdziecie tutaj.

Składniki:

(2 porcje)

 

Przygotowanie:

Tortelloni ugotować w osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzić.

Przełożyć z powrotem do garnka w którym się gotowały, dodać pesto i dobrze wymieszać.
Przenieść na talerze, posypać tartym parmezanem.

Podawać gorące.

 

 

Exit mobile version