M

Mleko migdałowe – zdrowe i błyskawiczne

Zdrowe i błyskawiczne mleko migdałowe, które przygotujesz tylko z dwóch składników: wody oraz pasty migdałowej dobrej jakości.

Pasta migdałowa powinna być z surowych migdałów (nie prażonych i nie pieczonych) i być pozbawiona wszelkich dodatków. W swoim składzie powinna mieć tylko jeden składnik: migdały.

Pieczone czy prażone migdały zawierają tzw. AGE (advanced glycation end-products), czyli zaawansowane produkty glikacji, które powstają, kiedy pokarmy bogate w tłuszcz i proteiny poddawane są działaniu temperatur powyżej 120°C. Glikotoksyny podejrzewa się o przyspieszenie procesu starzenia i najwięcej można ich znaleźć w smażonym, czy grillowanym mięsie.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...

Dodaj komentarz