F

Fit batony owsiane z bakaliami i masłem orzechowym

Przepyszne, domowe zdrowe batony bez dodatku białego cukru. Fit batony z płatków owsianych, masła orzechowego, daktyli, żurawiny i orzechów z mlekiem kokosowym, słodzone odrobiną syropu klonowego (można wymienić na syrop z agawy lub naturalny miód o neutralnym smaku).

Można przygotować je bez pieczenia i bez polewy (wówczas zapraszam po przepis tutaj) lub upiec w piekarniku i oblać czekoladą.

Najpyszniejsze są oblane mleczną czekoladą i taką my wolimy (z racji tego, że batony są mało słodkie), ale bardziej fit będzie czekolada gorzka. Dlatego dobierzcie rodzaj czekolady wedle Waszego uznania. Jeśli wybierzecie czekoladę gorzką, polecam bardziej dosłodzić masę na batony.

Gotowe batony przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu 4-5 dni.

Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (1 głosów) 1 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *