Z

Zdrowa pasta jajeczna z jogurtem greckim

Dodaj do Ulubionych

Kolejna zdrowa pasta jajeczna. Moja ulubiona, bo bez majonezu. Tym razem z rzodkiewką i szczypiorkiem, wymieszana z jogurtem greckim i musztardą. Świetna na śniadanie. Delikatna w smaku (jeśli będzie dla Was zbyt delikatna, możecie smak wzmocnić odrobiną chrzanu).

Składniki:

  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 3-4 rzodkiewki pokrojone w cieniutkie słupki
  • garść posiekanego szczypiorku lub cebulki dymki
  • 3 łyżeczki jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka musztardy (np. Dijon, Sarepska)
  • świeżo mielony pieprz
  • sól morska

Przygotowanie:

Ugotowane na twardo jaja obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Wymieszać w misce ze szczypiorkiem i rzodkiewką.
Dodać jogurt grecki, musztardę, sól, pieprz i dokładnie wymieszać (jeśli pasta jest dla Was zbyt delikatna w smaku, dodajcie odrobinę chrzanu).
Podawać na ulubionym pieczywie (np. na chrupiącej bagietce wieloziarnistej).

Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (1 głosów) 1 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...
  1. Iza says:

    Aż chce się ją zjeść 😉 Przed chwilą zrobiłam ją na kolację i wyszło dość delikatna w smaku, ale mam nadzieję, że jeszcze “się przetrawi” do wieczora. Dziękuję za podzielenie się tym pomysłem! 🙂

Dodaj komentarz