Kolejna zdrowa pasta jajeczna. Moja ulubiona, bo bez majonezu. Tym razem z rzodkiewką i szczypiorkiem, wymieszana z jogurtem greckim i musztardą. Świetna na śniadanie. Delikatna w smaku (jeśli będzie dla Was zbyt delikatna, możecie smak wzmocnić odrobiną chrzanu).
Składniki:
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 3-4 rzodkiewki pokrojone w cieniutkie słupki
- garść posiekanego szczypiorku lub cebulki dymki
- 3 łyżeczki jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka musztardy (np. Dijon, Sarepska)
- świeżo mielony pieprz
- sól morska
Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jaja obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Wymieszać w misce ze szczypiorkiem i rzodkiewką.
Dodać jogurt grecki, musztardę, sól, pieprz i dokładnie wymieszać (jeśli pasta jest dla Was zbyt delikatna w smaku, dodajcie odrobinę chrzanu).
Podawać na ulubionym pieczywie (np. na chrupiącej bagietce wieloziarnistej).
© 2024 Moja Delicja