Kolejna zdrowa pasta jajeczna. Moja ulubiona, bo bez majonezu. Tym razem z rzodkiewką i szczypiorkiem, wymieszana z jogurtem greckim i musztardą. Świetna na śniadanie. Delikatna w smaku (jeśli będzie dla Was zbyt delikatna, możecie smak wzmocnić odrobiną chrzanu).
Składniki:
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 3-4 rzodkiewki pokrojone w cieniutkie słupki
- garść posiekanego szczypiorku lub cebulki dymki
- 3 łyżeczki jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka musztardy (np. Dijon, Sarepska)
- świeżo mielony pieprz
- sól morska
Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jaja obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Wymieszać w misce ze szczypiorkiem i rzodkiewką.
Dodać jogurt grecki, musztardę, sól, pieprz i dokładnie wymieszać (jeśli pasta jest dla Was zbyt delikatna w smaku, dodajcie odrobinę chrzanu).
Podawać na ulubionym pieczywie (np. na chrupiącej bagietce wieloziarnistej).
Pyszna pasta i nie naladowana majonezem! Dziekuje !
Właśnie przygotowuję i mam nadzieję, że mi posmakuje 😉
Pycha! Dzięki za przepis. Syn wylizał miseczkę do czysta, tak mu smakowało.
Aż chce się ją zjeść 😉 Przed chwilą zrobiłam ją na kolację i wyszło dość delikatna w smaku, ale mam nadzieję, że jeszcze “się przetrawi” do wieczora. Dziękuję za podzielenie się tym pomysłem! 🙂
Wyglada bardzo smacznie 🙂