T

Tortilla z łososiem, awokado i czerwoną papryką

Tortilla z łososiem, awokado i czerwoną papryką to mój sposób na szybki lunch, brunch, lekki obiad czy kolację. Jest to również mój sposób na pozostałości upieczonego lub usmażonego dnia poprzedniego łososia, którego należy wyciągnąć wcześniej z lodówki, aby nabrał temperatury pokojowej (nie podgrzewamy go bowiem na drugi dzień).

Podgrzane na odrobinie masła klarowanego tortille smarujemy rozgniecionym awokado, wymieszanym z sokiem limonki i odrobiną świeżej papryczki chilli. Rozkładamy bardzo cienko pokrojone plastry czerwonej cebuli, równie cienko pokrojone paski papryki, kawałki upieczonego łososia i świeżą rukolę. Ponieważ w tym daniu jemy warzywa na surowo, ważne jest, aby je dość cienko pokroić.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz