T

Tortilla z łososiem, awokado i czerwoną papryką

Tortilla z łososiem, awokado i czerwoną papryką to mój sposób na szybki lunch, brunch, lekki obiad czy kolację. Jest to również mój sposób na pozostałości upieczonego lub usmażonego dnia poprzedniego łososia, którego należy wyciągnąć wcześniej z lodówki, aby nabrał temperatury pokojowej (nie podgrzewamy go bowiem na drugi dzień).

Podgrzane na odrobinie masła klarowanego tortille smarujemy rozgniecionym awokado, wymieszanym z sokiem limonki i odrobiną świeżej papryczki chilli. Rozkładamy bardzo cienko pokrojone plastry czerwonej cebuli, równie cienko pokrojone paski papryki, kawałki upieczonego łososia i świeżą rukolę. Ponieważ w tym daniu jemy warzywa na surowo, ważne jest, aby je dość cienko pokroić.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *