S

Salsa z mango i chilli

Salsa z mango i chilli
Dodaj do Ulubionych

Salsa z mango i chilli to świeża i bardzo soczysta sałatka z mango w ostrym towarzystwie czerwonej cebulki i papryczki chilli, polana sokiem z limonki. Uwielbiamy ją jako dodatek do dań obiadowych lub gotowanych kiełbasek-frankfurterek 🙂 Jest tak pyszna, że szybko znika z miseczki i zawsze żałujemy, że było jej tak mało 🙂

Salsa z mango – Składniki:

(2 porcje)

  • 1 mango dojrzale, ale nie przejrzałe (najlepsze będzie takie na wpół dojrzałe 🙂 )
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 mała, czerwona papryczka chilli
  • sok wyciśnięty z 1 limonki

Salsa z mango – Przygotowanie:

Cebulę, papryczkę drobno posiekać (z chilli pozbyć się ziarenek).
Mango obrać, pokroić w kawałki, połączyć z cebulą i papryczką chilli.
Polać sokiem z limonki. Wymieszać.
Podawać do dań obiadowych.
My bardzo lubimy jako dodatek do gotowanej frankfurterki 🙂

Salsa z mango i chilli - salsa-z-mango-chilli-i-cebulki-czerwonej,-soczysta-salatka-z-mango-do-obiadu

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.