Salsa z mango i chilli to świeża i bardzo soczysta sałatka z mango w ostrym towarzystwie czerwonej cebulki i papryczki chilli, polana sokiem z limonki. Uwielbiamy ją jako dodatek do dań obiadowych lub gotowanych kiełbasek-frankfurterek 🙂 Jest tak pyszna, że szybko znika z miseczki i zawsze żałujemy, że było jej tak mało 🙂
Salsa z mango – Składniki:
(2 porcje)
- 1 mango dojrzale, ale nie przejrzałe (najlepsze będzie takie na wpół dojrzałe 🙂 )
- 1 mała cebula czerwona
- 1 mała, czerwona papryczka chilli
- sok wyciśnięty z 1 limonki
Salsa z mango – Przygotowanie:
Cebulę, papryczkę drobno posiekać (z chilli pozbyć się ziarenek).
Mango obrać, pokroić w kawałki, połączyć z cebulą i papryczką chilli.
Polać sokiem z limonki. Wymieszać.
Podawać do dań obiadowych.
My bardzo lubimy jako dodatek do gotowanej frankfurterki 🙂
Pingback:Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca | Moja Delicja