G

Green smoothie – koktajl z awokado, banana, mango i szpinaku

Dodaj do Ulubionych

Kolejne zdrowe, wartościowe i pożywne Green smoothie. Tym razem zielony koktajl zrobiłam z awokado, banana, mango i szpinaku w towarzystwie mleka (zwykłego lub roślinnego) i miodu. Mango używam mrożone (w sezonie dojrzałe owoce kroję w kostkę i mrożę), ale świeże również się sprawdzi. Polecam na śniadanie, lunch lub podwieczorek. Składniki koktajlu (oprócz mleka i miodu) możecie przygotować wieczorem, przełożyć do pojemnika blendera i schować na noc do lodówki. Rano wystarczy dodać miód, mleko i zmiksować. Szybkie green smoothie przed wyjściem do pracy gotowe!

Składniki:

(2 porcje)

  • garść świeżego szpinaku
  • 1 dojrzały banan
  • 0.5 szklanki pokrojonego w kostkę dojrzałego mrożonego mango (ewentualnie świeżego)
  • 0.5 awokado
  • 1.5 łyżeczki miodu (np. lipowego)
  • 0.5 szklanki mleka (zwykłego lub ulubionego roślinnego)

 

Przygotowanie:

Szpinak umyć. Banana, awokado obrać. Wszystkie owoce pokroić na kawałki.
Włożyć do blendera, wlać mleko. Zmiksować na gładki koktajl.
Możemy dolać więcej mleka, jeśli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję.
Można dosłodzić miodem w razie potrzeby.
Przelać do szklanek.

smoothie-z-awokado,-banana,-mango-i-szpinaku2

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz