Site icon Moja Delicja

Green smoothie – koktajl z awokado, banana, mango i szpinaku

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Kolejne zdrowe, wartościowe i pożywne Green smoothie. Tym razem zielony koktajl zrobiłam z awokado, banana, mango i szpinaku w towarzystwie mleka (zwykłego lub roślinnego) i miodu. Mango używam mrożone (w sezonie dojrzałe owoce kroję w kostkę i mrożę), ale świeże również się sprawdzi. Polecam na śniadanie, lunch lub podwieczorek. Składniki koktajlu (oprócz mleka i miodu) możecie przygotować wieczorem, przełożyć do pojemnika blendera i schować na noc do lodówki. Rano wystarczy dodać miód, mleko i zmiksować. Szybkie green smoothie przed wyjściem do pracy gotowe!

Składniki:

(2 porcje)

 

Przygotowanie:

Szpinak umyć. Banana, awokado obrać. Wszystkie owoce pokroić na kawałki.
Włożyć do blendera, wlać mleko. Zmiksować na gładki koktajl.
Możemy dolać więcej mleka, jeśli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję.
Można dosłodzić miodem w razie potrzeby.
Przelać do szklanek.

Exit mobile version