G

Gofry wytrawne z łososiem wędzonym i bitą śmietaną z chrzanem

Gofry wytrawne

Gofry głównie kojarzą się z pysznym deserem na słodko. Ale gofry można również przygotować na sposób wytrawny. Mój nowy przepis jaki opracowałam, to wytrawne gofry podane z łososiem wędzonym oraz bitą śmietaną z chrzanem.

Do ciasta na gofry dodałam starte jabłko, które nadaje ciastu mięsistą i wyjątkowo soczystą konsystencję oraz starty ser cheddar, wzbogacający swym aromatem smak gofrów. Zamiana sera cheddar na inny obniża o kilka punktów smak samego gofra i sprawia, że rodzinka podejrzliwym okiem zaczyna się przyglądać daniu.

Padają wówczas pytania, czy oby napewno to są te same gofry, którymi się zajadają w przeszłości, czy też coś innego 🙂 Te, znikają bowiem z talerza pomimo “pełnych brzuszków” 🙂 I to zarówno same, jak i z dodatkami.

Jeśli interesuje Was przepis na gofry na słodko to polecam “Najlepszy przepis na gofry + kilka słów o tym, jak wybrać dobrą gofrownicę“.

Po inne przepisy na “Placki, Naleśniki, Gofry” zapraszam tutaj.

Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (1 głosów) 1 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.