G

Gofry wytrawne z łososiem wędzonym i bitą śmietaną z chrzanem

Gofry wytrawne

Gofry głównie kojarzą się z pysznym deserem na słodko. Ale gofry można również przygotować na sposób wytrawny. Mój nowy przepis jaki opracowałam, to wytrawne gofry podane z łososiem wędzonym oraz bitą śmietaną z chrzanem.

Do ciasta na gofry dodałam starte jabłko, które nadaje ciastu mięsistą i wyjątkowo soczystą konsystencję oraz starty ser cheddar, wzbogacający swym aromatem smak gofrów. Zamiana sera cheddar na inny obniża o kilka punktów smak samego gofra i sprawia, że rodzinka podejrzliwym okiem zaczyna się przyglądać daniu.

Padają wówczas pytania, czy oby napewno to są te same gofry, którymi się zajadają w przeszłości, czy też coś innego 🙂 Te, znikają bowiem z talerza pomimo “pełnych brzuszków” 🙂 I to zarówno same, jak i z dodatkami.

Jeśli interesuje Was przepis na gofry na słodko to polecam “Najlepszy przepis na gofry + kilka słów o tym, jak wybrać dobrą gofrownicę“.

Po inne przepisy na “Placki, Naleśniki, Gofry” zapraszam tutaj.

Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (1 głosów) 1 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *