W

Wegański majonez bez jajek na mleku sojowym

Wegański majonez bez jajek na mleku sojowym

Błyskawiczny i łatwy do przygotowania gęsty, wegański majonez bez jajek na mleku sojowym. Na innym mleku roślinnym majonez nie wyjdzie, gdyż do majonezu potrzebna jest lecytyna, która właśnie występuje w mleku sojowym lub żółtkach (z domowym mlekiem sojowym też możecie mieć problemy).

Do przygotowania majonezu używam kupnego, dobrego mleka sojowego bez cukru. W moim przepisie nie trzeba długo miksować. Nie trzeba też dodawać składników po kolei i powoli wlewać olej. Takie techniki wykorzystywane są w przypadku ręcznego ubijania. Korzystając z blendera nie ma takiej potrzeby. 

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz