T

Tosty z masłem z nerkowców i awokado

Tosty z masłem z nerkowców i awokado
Pyszne, chrupiące, zdrowe i wegańskie Tosty z masłem z nerkowców i awokado, z pomidorem, sałatą i ziarnami sezamu. Polecam sałatę rzymską, która swoją chrupkością i soczystością idealnie komponuje się z masłem orzechowym i awokado (niestety do sesji się skończyła, więc zastąpiłam szpinakiem).
Ziarna sezamu to nie jest zbędny dodatek. Po pierwsze nadają tostom smaku, a po drugie wzbogacają je w białko oraz składniki mineralne (żelazo, magnez, cynk, miedź czy wapń).

Tosty z masłem z nerkowców i awokado to nasze ulubione wegańskie kanapki. Dla nas najlepsze na chlebie graham, ale sprawdzą się na każdym pieczywie o delikatnym smaku. Tosty przypiekam dosłownie na kroplach oliwy, choć można również bez. Ziarna sezamu można podprażyć na suchej patelni, aby zintensyfikować ich smak.

 

Tosty z masłem z nerkowców i awokado
Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (2 głosów) 2 głosy, średnia: 5,00 z 52 głosy, średnia: 5,00 z 52 głosy, średnia: 5,00 z 52 głosy, średnia: 5,00 z 52 głosy, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...

Dodaj komentarz