S

Sos orzechowy

Sos orzechowy - ostry sos z masła orzechowego

Przepyszny, ostry sos orzechowy. Idealny dodatek do tzw. “wege bowl”. Sprawdzi się również w wege burgerach, kanapkach czy jako sos do surowych warzyw. Obok hummusu, obowiązkowa pozycja wszystkich wegan, wegetarian i fleksitarian.

Polecam  również do mięs podczas grilla czy majówki. Można go rownież spakować do lunchboxa obok chrupiących warzyw, pokrojonych w słupki i zabrać do szkoły lub pracy.

Ostry sos orzechowy powstaje z masła orzechowego, imbiru, czosnku, sosu sojowego, sosu Sriracha i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Należy wszystkie składniki sosu umieścić w kielichu blendera i zmiksować na gładko.

Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (1 głosów) 1 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...

Dodaj komentarz