S

Sałatka z surowego jarmużu

Sałatka z surowego jarmużu

Sałatka z surowego jarmużu z rzodkiewkami, żurawiną, mozzarellą, czerwoną papryką, polana dressingiem miodowo-musztardowym,  to moja propozycja na drugie śniadanie lub kolację.

Jarmuż ma dość twarde liście, ale można je zmiękczyć kwasem cytrynowym. W tym celu listki jarmużu pozbawione łodyg polewa się sokiem z cytryny z odrobiną oleju, a następnie ugniata i masuje.

Sałatkę z surowego jarmużu można również zabrać do szkoły lub pracy. Jeśli rano nie chcecie tracić czasu na jej przygotowanie, wystarczy że wieczorem przygotujecie dressing, zrobicie “jarmużowy masaż” i pokroicie resztę składników. Rano wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki i przełożycie do słoiczka.

W przeciwieństwie do innych sałatek, tę sałatkę można polać od razu dressingiem, gdyż jarmuż nie jest tak delikatny jak inne sałaty i nie zwiędnie nam do czasu konsumpcji.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz