S

Sałatka z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych

Dodaj do Ulubionych

Sałatka z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych, polana dressingiem z musztardy Dijon i soku cytryny. Świetny dodatek do dań obiadowych. Ja polecam tę sałatkę razem z “Burgerami z łososia, brokuła i ziemniaków z koperkiem“. Taka kompozycja to pełnia smaków i co najważniejsze – witamin!

Składniki:

  • 100 g roszponki
  • 1 dojrzałe awokado, pokrojone w kostki (kostki z awokado mają być lekko twardawe i delikatnie chrupiące)
  • 10 pomidorków koktajlowych (około 100 g)
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Roszponkę umyć, osuszyć, przełożyć do miski.
Pomidorki pokroić w ćwiartki, dodać do sałaty.
Wrzucić kostki z awokado. Wymieszać.

Przygotować dressing:
W miseczce lub kubku wymieszać sok z cytryny z łyżką musztardy Dijon. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Sałatkę polać dressingiem przed samym podaniem.

Podawać jako dodatek do obiadów, np. do Burgerów z łososiem, brokułem i ziemniakami z koperkiem.

 

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz