Site icon Moja Delicja

Sałatka z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Sałatka z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych, polana dressingiem z musztardy Dijon i soku cytryny. Świetny dodatek do dań obiadowych. Ja polecam tę sałatkę razem z “Burgerami z łososia, brokuła i ziemniaków z koperkiem“. Taka kompozycja to pełnia smaków i co najważniejsze – witamin!

Składniki:

 

Przygotowanie:

Roszponkę umyć, osuszyć, przełożyć do miski.
Pomidorki pokroić w ćwiartki, dodać do sałaty.
Wrzucić kostki z awokado. Wymieszać.

Przygotować dressing:
W miseczce lub kubku wymieszać sok z cytryny z łyżką musztardy Dijon. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Sałatkę polać dressingiem przed samym podaniem.

Podawać jako dodatek do obiadów, np. do Burgerów z łososiem, brokułem i ziemniakami z koperkiem.

 

Exit mobile version