S

Sałatka z jajkiem

Dodaj do Ulubionych

Jeśli nie macie pomysłu na Wielkanocne śniadanie, to skorzystajcie z mojej propozycji. Sałatka z jajkiem, serem, rukolą i pomidorkami koktajlowymi, posypana prażonym słonecznikiem to proste połączenie, bardzo kolorowe i łatwe do przygotowania. 

Składniki:

(2 porcje)

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • kilka cienkich plasterków sera żółtego
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • garść rukoli
  • oliwa smakowa (u mnie z dodatkiem chili)
  • sól oraz płatki chili

 

Przygotowanie:

Słonecznik uprażyć na suchej patelni teflonowej.

Na talerze wyłożyć umytą rukolę. Na nią poukładać plasterki żółtego sera.
Pomidorki oraz jaja pokroić w ósemki, ułożyć na talerzu.

Posypać słonecznikiem, przyprawić solą i płatkami chili.
Skropić oliwą smakową.
Smacznego!

 

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *