S

Sałatka z jajkiem

Dodaj do Ulubionych

Jeśli nie macie pomysłu na Wielkanocne śniadanie, to skorzystajcie z mojej propozycji. Sałatka z jajkiem, serem, rukolą i pomidorkami koktajlowymi, posypana prażonym słonecznikiem to proste połączenie, bardzo kolorowe i łatwe do przygotowania. 

Składniki:

(2 porcje)

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • kilka cienkich plasterków sera żółtego
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • garść rukoli
  • oliwa smakowa (u mnie z dodatkiem chili)
  • sól oraz płatki chili

 

Przygotowanie:

Słonecznik uprażyć na suchej patelni teflonowej.

Na talerze wyłożyć umytą rukolę. Na nią poukładać plasterki żółtego sera.
Pomidorki oraz jaja pokroić w ósemki, ułożyć na talerzu.

Posypać słonecznikiem, przyprawić solą i płatkami chili.
Skropić oliwą smakową.
Smacznego!

 

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz