C

Chrupiąca sałata z dressingiem słodko-ostrym

Dodaj do Ulubionych

Bardzo prosta i pyszna, chrupiąca mieszanka sałat, polana słodko-ostrym dressingiem. Słodyczy daje nam miód, a ostrości – musztarda Dijon. Zniknęła ze stołu w mgnieniu oka i gdyby było jej więcej, każdy zapewne sięgnął by po dokładkę. Świetny dodatek do dań obiadowych. U nas zagościła na stole obok “Gołąbkowej lazanii- czyli Gołąbków dla Leniwych”. Bardzo udane połączenie, więc szczerze polecam!

Składniki:

(2-4 porcje)

  • mieszanka 3 różnych sałat (np. lollo rosso, rzymska, masłowa)
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 3-4 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego

 

Przygotowanie:

Sałatę umyć, odwirować i porwać na mniejsze kawałki.
Przełożyć do miski.
Składniki dressingu włożyć do małego słoiczka, zamknąć i potrząsając, dobrze wymieszać.
Polać sałatę przed samym podaniem.
Podawać jako dodatek do dań obiadowych.

big-green-salad---sałata-do-obiadu-ze-słodko-ostrym-dressingiem2

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz