S

Sałatka z ciecierzycą, papryką i selerem naciowym

Prosta, zdrowa, pełna roślinnego białka, chrupiąca sałatka z ciecierzycą, czerwoną papryką i selerem naciowym oprószona prażonymi pestkami słonecznika, aromatyzowana odrobiną świeżego rozmarynu i oregano (poza sezonem używam suszonych ziół).

Sałatka, będąca ostatnio ulubionym moim sposobem na wykorzystanie tak wartościowego dla nas selera naciowego.

“Sałatka z ciecierzycą, papryką i selerem naciowym” to sałatka, która zaskoczyła smakiem wszystkich. Mama kazała koniecznie wrzucić na blog ze specjalną kategorią “Dla Mamy” :), a Mąż wykorzystał wszystkie dostępne dokładki. Wielka misa sałatki została pochłonięta do ostatniej pestki słonecznika 🙂 Lepszej reklamy mieć nie może.

Polecam ją wszystkim. Sałatka idealna jest bowiem dla wegan, wegetarian i osób będących na diecie: bez glutenu, bez laktozy, bez nabiału. Ze względu na brak warzyw liściastych sałatka może być w całości przygotowana wcześniej, a następnie zabrana do pracy lub szkoły (nie trzeba osobno brać dressingu).

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz