O

Orzo risotto z chorizo, jarmużem i pieczonymi pomidorami

Orzo risotto z chorizo, jarmużem i pieczonymi pomidorami

Orzo risotto z chorizo, jarmużem i pieczonymi pomidorkami to sycące i konkretne danie. Orzo to makaron z pszenicy durum (bez jajek), wyglądający jak ziarenka ryżu, który razem z podsmażoną, hiszpańską kiełbasą chorizo, zalewany jest bulionem warzywnym.

W przeciwieństwie do prawdziwego risotto, od razu wlewany jest cały bulion (nie trzeba przez 20 minut stać nad daniem 🙂 ). Kiedy danie robi się gęste i orzo wchłonie cały bulion, dodajemy jarmuż, posypujemy mozzarellą i odrobiną parmezanu, i zostawiamy na 2-3 minuty pod przykryciem, aż jarmuż zmięknie a sery się roztopią.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.