Łosoś z brokułami i sosem pomarańczowym

Łosoś z brokułami i sosem pomarańczowym

Łosoś z brokułami i sosem pomarańczowym to pyszne i zdrowe danie. Z dwóch pomarańczy wycinamy segmenty, a z reszty wyciskamy sok. Sok redukujemy do konsystencji syropu i wykańczamy odrobiną masła. Podajemy z usmażonym filetem z łososia i brokułami. Jeśli chcecie uzyskać bardziej sycące danie, łososia z brokułami i sosem pomarańczowym można podać z puree ziemniaczanym (ziemniaki utłuczone z masłem i odrobiną mleka/śmietanki).

Polecam również “Sałatkę z łososiem i szpinakiem, z prażonym słonecznikiem i pomarańczami“.

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *