Site icon Moja Delicja

Kurczak pieczony z fasolą, porem i szpinakiem

FULL
☆ DODAJ DO ULUBIONYCH
Komentarze

Kurczak pieczony z fasolą, porem i szpinakiem to proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu danie, które pieczone jest w całości przy wykorzystaniu tylko jednej brytfanny.

Kawałki kurczaka (ja kupuję kurczaka w całości, następnie dzielę go na części a z korpusu przygotowuje wywar do innych dań) podsmażane są na brytfannie a następnie wraz z resztą składników pieczone w piekarniku.

W wersji FIT kawałki kurczaka pozbawiamy skóry. Jeśli natomiast pieczecie ze skórą, to należy pamiętać, aby  kawałki wkładać do pieca skórą do góry oraz aby nie polewać przyrumienionej skóry bulionem lub winem, gdyż nie będzie chrupiąca.

Przepis na “Kurczaka pieczonego z fasolą, porem i szpinakiem” pochodzi z najnowszej książki Gordona Ramsay’a “Ultimate Fit Food”. 

Exit mobile version