Pamiętacie przepis na pieczone roladki w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca? Jeśli nie zjedliście roladki na obiad, możecie ją zjeść na kanapce. Polecam kanapkę z roladką z piersi kurczaka na rukoli. Idealna na śniadanie, śniadanie do pracy, lunch czy kolację.
Składniki:
(1 porcja)
- 1 bułka z dynią
- 3 plasterki roladki z piersi kurczaka nadziewanej pesto z orzechów nerkowca
- papryka do dekoracji
- łyżeczka żurawiny (opcjonalnie)
- masło do posmarowania kanapek
- garść rukoli
- sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Bułkę posmarować masłem.
Ułożyć umytą rukolę.
Na rukolę położyć plastry pieczonej roladki z piersi kurczaka.
Udekorować papryką. Zamiast papryki można dać łyżeczkę żurawiny ze słoiczka (lub domowej).
Przyprawić.