Chrupiące, zdrowe FIT Ciastka jabłkowe bez pieczenia. Ciastka bez mąki, cukru, jajek czy mleka. Prosta, pożywna i błyskawiczna w przygotowaniu przekąska dla wszystkich. Na deser, na podwieczorek lub na drugie śniadanie.
Polecam również przepis na “Ciasteczka owsiane FIT z bananem, żurawiną i suszoną morelką” oraz “Fit batony owsiane z bakaliami i masłem orzechowym“.
Fit ciastka jabłkowe bez pieczenia, bez cukru
Chrupiące, zdrowe FIT Ciastka jabłkowe bez pieczenia. Ciastka bez mąki, cukru, jajek czy mleka. Przepis na zdrowe ciastka. Przepis na fit ciastka bez cukru.
Fit ciastka jabłkowe - składniki:
- 1 jabłko
- dowolne masło orzechowe 100% bez cukru i soli (z orzechów ziemnych, migdałowe, pistacjowe)
- orzechy do dekoracji (pistacje, migdały, włoskie)
- dowolne owoce do dekoracji (truskawki, maliny, borówki, banan)
- ekspandowane ziarna amarantusa (opcjonalnie)
- sok z cytryny
- szczypta soli (używam domowej soli waniliowej)
Fit ciastka jabłkowe - przygotowanie:
- Przygotować wszystkie dodatki: orzechy posiekać, owoce pokroić.
- Jabłko pokroić w plastry o grubości ok 5-7 mm. Wydrążyć środki. Każde ciastko jabłkowe posmarować odrobiną soku z cytryny (aby nie ciemniało, jeśli zamierzamy długo bawić się w dekoracje), a następnie dowolnym masłem orzechowym. Fit ciastka jabłkowe oprószyć odrobiną soli waniliowej (opcjonalnie) i udekorować orzechami, owocami, posypać amarantusem.