D

Domowe czipsy z tortilli

Domowe czipsy z tortilli
Dodaj do Ulubionych

Proste i błyskawiczne w przygotowaniu domowe czipsy z tortilli. Gotowe placki tortilli smarujemy oliwą lub olejem, spryskujemy wędzoną papryką i solą morską, tniemy na trójkąty i pieczemy w piekarniku około 4 minut, aż czipsy będą złote i chrupiące. Świetny dodatek do Pikantnej zupy meksykańskiej i pomidorowej salsy Pico de Gallo.

Składniki domowych czipsów z tortilli:

(4 porcje)

  • 6 dużych placków tortilli
  • czerwona wędzona papryka
  • sól morska
  • 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego

 

Przygotowanie domowych czipsów z tortilli:

Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C (termoobieg).
Każdy placek tortilli posmarować oliwą lub olejem z obydwu stron.
Posypać solą morską i wędzoną papryką w proszku.
Nożem pociąć na trójkąty.
Układać na blaszkach do pieczenia jedną warstwą, tak aby nie nachodziły na siebie.
Piec około 4 minut, aż będą złote i chrupiące.
Pozostawić na ostudzenia.
Podawać razem z Pikantną zupą meksykańską i “Pomidorową salsą Pico de Gallo“.

Domowe czipsy z tortilliDomowe czipsy z tortilli

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *