D

Domowe czipsy z tortilli

Domowe czipsy z tortilli
Dodaj do Ulubionych

Proste i błyskawiczne w przygotowaniu domowe czipsy z tortilli. Gotowe placki tortilli smarujemy oliwą lub olejem, spryskujemy wędzoną papryką i solą morską, tniemy na trójkąty i pieczemy w piekarniku około 4 minut, aż czipsy będą złote i chrupiące. Świetny dodatek do Pikantnej zupy meksykańskiej i pomidorowej salsy Pico de Gallo.

Składniki domowych czipsów z tortilli:

(4 porcje)

  • 6 dużych placków tortilli
  • czerwona wędzona papryka
  • sól morska
  • 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego

 

Przygotowanie domowych czipsów z tortilli:

Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C (termoobieg).
Każdy placek tortilli posmarować oliwą lub olejem z obydwu stron.
Posypać solą morską i wędzoną papryką w proszku.
Nożem pociąć na trójkąty.
Układać na blaszkach do pieczenia jedną warstwą, tak aby nie nachodziły na siebie.
Piec około 4 minut, aż będą złote i chrupiące.
Pozostawić na ostudzenia.
Podawać razem z Pikantną zupą meksykańską i “Pomidorową salsą Pico de Gallo“.

Domowe czipsy z tortilliDomowe czipsy z tortilli

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz