B

Buddha bowl z tofu, kaszą gryczaną i pieczarkami

Wege bowl“, znany również jako “buddha bowl” to rodzaj dania podawanego w misce czy też w głębokim talerzu (“bowl” to miska), składającego się jedynie z produktów pochodzenia roślinnego.

Cechą charakterystyczną owych “bowli” są ułożone obok siebie, przygotowane wcześniej składniki – część na surowo a część na ciepło – polane pysznym sosem.

Buddha bowl to świetny sposób na lunch do pracy lub szybki obiad czy kolację. Do tego duża różnorodność składników i mnogość kompozycji. Takie bowle to idealny sposób na “czyszczenie lodówki” lub szafek kuchennych.

Dzisiaj prezentuję Wam nasz ulubiony Wege bowl z tofu, kaszą gryczaną i pieczarkami polany pysznym sosem orzechowym. Składniki do tego dania przygotowuję w niedzielę, a następnie dzielę na 4 i mam dwa obiady dla dwóch osób, które zabieramy do pracy.

 

 

Oceń przepis!
Średnia: 5,00 (1 głosów) 1 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 51 głos, średnia: 5,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.
Loading...

Dodaj komentarz