S

Sok z jabłek i marchewki

Dodaj do Ulubionych

No i stało się. Dopadło mnie przeziębienie. W takich momentach, oprócz innych domowych sposobów typu rosołek lub herbatka z imbirem najlepiej sprawdzają się świeżo wyciskane soki. Na katar i grypę świetny jest sok z pomarańczy i marchewki, którego przepis prezentowałam Wam tutaj. Dużo witamin dostarczy nam również sok jabłkowo – marchewkowy. Soki robi się bardzo łatwo i szybko. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w sokowirówkę. Jeśli dodacie do takiego soku odrobinę oleju dobrej jakości (np. oleju lnianego), przyswoicie więcej witamin.

Składniki:

(2 porcje)

  • 0.5 kg marchwi
  • 1 kg jabłek
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka oleju dobrej jakości (opcjonalnie)

 

Przygotowanie:

Jabłka i marchewki umyć, obrać. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne.
Przy pomocy sokowirówki wycisnąć sok. Wlać sok z cytryny oraz olej, wymieszać.
Przelać do szklanek. Od razu podawać.

 

swiezo-wyciskany-sok-z-jablek-i-marchewek2

 

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz