S

Sok z jabłek i marchewki

Dodaj do Ulubionych

No i stało się. Dopadło mnie przeziębienie. W takich momentach, oprócz innych domowych sposobów typu rosołek lub herbatka z imbirem najlepiej sprawdzają się świeżo wyciskane soki. Na katar i grypę świetny jest sok z pomarańczy i marchewki, którego przepis prezentowałam Wam tutaj. Dużo witamin dostarczy nam również sok jabłkowo – marchewkowy. Soki robi się bardzo łatwo i szybko. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w sokowirówkę. Jeśli dodacie do takiego soku odrobinę oleju dobrej jakości (np. oleju lnianego), przyswoicie więcej witamin.

Składniki:

(2 porcje)

  • 0.5 kg marchwi
  • 1 kg jabłek
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka oleju dobrej jakości (opcjonalnie)

 

Przygotowanie:

Jabłka i marchewki umyć, obrać. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne.
Przy pomocy sokowirówki wycisnąć sok. Wlać sok z cytryny oraz olej, wymieszać.
Przelać do szklanek. Od razu podawać.

 

swiezo-wyciskany-sok-z-jablek-i-marchewek2

 

Oceń przepis!
Średnia: 0,00 (0 głosów) 0 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 50 głosy, średnia: 0,00 z 5
Opcja dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ.

Dodaj komentarz

Masz konto? Zaloguj się. Chcesz założyć konto? Zarejestruj się!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *