Back to home
.
Kategoria

Brownie

  • Liczba przepisów: 3
Świąteczne lody z brownie piernikowym

Świąteczne lody z brownie piernikowym

Świąteczne lody z brownie piernikowym zrobione tylko z dwóch składników: z lodów waniliowych i czekoladowego brownie piernikowego z żurawiną. Banalne w przygotowaniu. Wystarczy tylko wymieszać gotowe lody waniliowe z upieczonym i pokruszonym ciastem brownie, przełożyć do foremki i wstawić do zamrażalnika. 
Czytaj przepis
Brownie piernikowe z żurawiną

Brownie piernikowe z żurawiną

Pyszne, delikatnie świąteczne “Brownie piernikowe z żurawiną“. Chrupiące na wierzchu, mokre i ciągnące w środku. Dodatek przyprawy do piernika i suszonej żurawiny sprawia, że brownie w takiej formie świetnie sprawdzi się na świątecznym stole. Rodzaj czekolady, jaki użyjecie do Brownie jest kluczowy. Użycie czekolady gorzkiej o ok. 70% zawartości kakao, sprawi, że brownie będzie mocno…
Czytaj przepis
Najlepsze Brownie na świecie – World’s Best Brownies

Najlepsze Brownie na świecie – World’s Best Brownies

Najlepsze Brownie na świecie, czyli “World’s Best Brownies” wg samego Gordona Ramsay’a. Przepis, o dokładnie takiej nazwie, pochodzi z jednej z książek Gordona “Bread Street Kitchen”. Brownie jest chrupiące z wierzchu, wilgotne i zbite w środku oraz obłędnie czekoladowe, dlatego ważna jest jakość używanych czekolad. Ciasto bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Nie wymaga używania…
Czytaj przepis
O mnie
Hej, mam na imię Ania.
Wyznaję zasadę: "najpierw należy poznać klasykę, aby móc tworzyć własne dzieła". Dlatego uwielbiam zgłębiać wiedzę naukową, uczyć się od największych światowych autorytetów, przerabiać masterclass'y. Poznaję tajniki, techniki gotowania. Uczę się jak wydobywać maksimum smaku z produktu i jak poprawnie go traktować. Jestem przeciwniczką sztucznych dodatków, sklepowych gotowców typu instant, fixów-śmiksów. Cenię sezonowość, lokalne i świeże produkty. Lubię zdrowo gotować na co dzień, ale od święta trochę "zgrzeszyć" ;) Jestem mamą, żoną i pracuje na pełen etat, dlatego najczęściej gustuję w prostych i szybkich daniach. W weekendy rozwijam skrzydła i gotuję bardziej ambitnie. Nie eksperymentuję w kuchni bez odpowiedniej wiedzy. Produktów nie łączę przypadkowo. Uwielbiam non stop dociekać "po co", "na co" i "dlaczego". Moja kuchnia musi być pyszna i taka właśnie jest Moja Delicja! Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa i nie wyrażam zgody na ich kopiowanie.
Signature
Kategorie
Reklamy