Prosty sposób na pyszne smarowidło do kanapek – Pasta z makreli, do przygotowania której potrzeba niewiele składników. Wystarczy dobrej jakości puszka makreli w sosie pomidorowym, naturalny serek typu Bieluch, czerwona cebula i odrobina koncentratu pomidorowego.
Po przepisy na inne pasty do kanapek zapraszam tutaj.
Pasta z makreli
Przepis na Pastę z makreli. Pasta z makreli z makreli w sosie pomidorowym, cebulą i białym serkiem. Pasta z makreli z serkiem do kanapek.
Pasta z makreli - Składniki:
- 1 puszka (170 g) filetów z makreli w sosie pomidorowym
- 1/2 niedużej czerwonej cebuli posiekanej
- 50 g serka naturalnego typu Bieluch
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- szczypta soli
- świeżo mielony czarny pieprz
Pasta z makreli - Przygotowanie:
- Rybę przełożyć z puszki do głębokiego talerza wraz z sosem. Rozgnieść widelcem.
- Dodać posiekaną cebulę, serek i koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszać.
- Kromki żytniego chleba posmarować masłem a następnie pastą z makreli.